Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Waar moet je op letten bij het kopen van honing?

Waar moet je op letten bij het kopen van honing?

Sharing is caring

Het is belangrijk om te kijken waar je op moet letten voor je honing kopen gaat. Elk product dat je koopt moet gemaakt zijn van zo weinig mogelijk ingrediënten. Honing zou maar één ingrediënt moeten hebben en dat is de honing zelf. Dat is iets wat je in gedachten moet houden als je goede honing probeert te kopen. Al het andere is een additief en zou in de eerste plaats niet als echte honing beschouwd moeten worden. Je moet er altijd op letten dat de ingrediënten alleen honing zijn en niets anders. Zorg ervoor dat je het etiket leest als je honing koopt. Je moet de lijst van ingrediënten controleren om de kwaliteit van het product dat je koopt te controleren. Zuivere honing is het enige ingrediënt van goede honing. Hij kan gemengd zijn met andere zoetstoffen en niet echt zuiver zijn als er andere ingrediënten in zitten. Als op het etiket staat "bevat 100% zuivere honing" of "pure honing" betekent dit dat er geen kunstmatige suikers in de honing gemengd zijn en dat er geen kunstmatige suikers aan toegevoegd zijn. Over een houdbaarheidsdatum hoef je je geen zorgen te maken, want honing bederft nooit.

Waarom is honing belangrijk?

Honing werkt als een prebioticum zoals veel andere natuurlijke voedingsmiddelen. Het is ook het enige voedingsmiddel ter wereld dat nooit bederft. Je zou je dus nooit zorgen te maken dat het bederft wanneer je honing koopt. Honing bevat ook een combinatie van de drie soorten suiker, waardoor het ideaal is om goede bacteriën in onze darmen te voeden. Deze zijn essentieel voor een gezonde spijsvertering. Dit is gunstig voor mensen met een slechte darmgezondheid die vaak dingen ervaren als een opgeblazen gevoel en constipatie. Honing heeft ook andere voordelen behalve het helpen bij de spijsvertering, zoals het stimuleren van je immuniteit. Het wordt gewaardeerd om zijn vele antibacteriële en antivirale eigenschappen die helpen je immuniteit op te krikken. Het helpt bacteriën te vernietigen en hoest te genezen door de keel te verzachten. Honing kan zelfs gebruikt worden om thee te zetten om je immuniteit op te krikken. Het bevat ook flavonoïden, een soort antioxidanten die in verband gebracht zijn met het verminderen van het risico op sommige vormen van kanker en hartziekten. Antioxidanten zijn de beschermende stoffen van het lichaam die vechten tegen destructieve verbindingen.

Waar komt honing vandaan?

Honing is een zoete vloeistof die door bijen en andere insecten uit de nectar van bloemen wordt geproduceerd. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt en is in vele delen van de wereld te vinden. Honing wordt gemaakt van de nectar van bloemen. Dit fungeert ook als de meest gebruikte zoetstof in de wereld.